Google+


Янучари сьогодні легко виграють вибори

Останнім часом в українському сегменті світової павутини з’являється купа неадекватних ситуації дописів. Наприклад, після "Дня гніву" різноманітний народ пише "От якби було 3 тис. (5 тис., 10 тис.) менти б не посміли". Найчастіше пишуть 5 тис. А найбільша цифра, що фігурувала, як просто недосяжна мрія - 30 тис. Тобто люди, які зібрались брати участь в революції, не вміють адекватно оцінювати ситуацію, а неадекватна оцінка призводить й до неадекватних дій.

Мирний мітинг звичайних людей, не об’єднаних спільністю (спільностями є фанати, ультра, підприємці, тобто ті, які можуть швидко організуватись для відсічі), за радянськими нормативами рота ОМОНу має розігнати за 25 хвилин. Робиться це при бажанні швидко та ефективно (Щось не пригадується жодний розгін з часів похорон Патріарха Володимира), тому 5 тис. не вирішують нічого та ще й при тій кількості ментів, яка була. Вони б навіть не розганяли, а просто б перешкодили. Не вирішують і 30 тис. В людей наче склероз. Адже були вже 30 тис. на Податковому майдані, а революції не відбулось, нею й не пахло.

Друга неадекватність - розслабуха щодо янучарів. Мовляв, їх авторитету кінець, вся країна проти них, рейтинг падає, нічого робити в цьому напрямку не треба. Деякі люди пишуть, що авторитет їх вже впав і падає далі стрімко, тому підривати їх основи не треба, вони самі себе підривають, треба лише підняти народ на революцію.
Насправді підривати авторитет треба ще довго і нудно, бо, якби сьогодні відбулись вибори, янучари б легко їх виграли.

Ось які рейтинги є на сьогодні:

ПР - 27,5% 
БЮТ - 21,1%
Фронт змін - 14,1%
КПУ — 6,2%
Удар - 6,1%
Сильна Україна - 5,5%
Свобода - 5,3%
Громадянська позиція - 3,1%

Це - від кількості людей, які готові прийти на вибори. Люди ж дивляться на цифру рейтингу серед всього населення (а він значно нижчий) і радіють. Однак на виборах рахуються лише голоси тих, хто прийшов. Тож рейтинг серед всього населення ролі не грає.

Вибори відбуватиметься за системою 50 на 50 (партійні списки та одномандатні округи).

Згідно наведеного вище рейтингу 225 мандатів за партійними списками розподіляться так:

ПР - 70 
БЮТ - 53
Фронт змін - 36
КПУ — 16 
Удар - 15
Сильна Україна - 14
Свобода - 13
Громадянська позиція - 8

Тобто янучари, комуняки й тігіпки навіть на чесних виборах отримають за партсписками 100 мандатів. Це означає, що в одномандатних округах для більшості їм потрібно буде взяти лише 116 місць. І це вони зроблять легко. Бо:

1. Вибори не будуть чесними, тож адмінресурс додасть їм голосів.
2. В одномандатних округах янучари виграватимуть повально (за винятком частини регіонів), і не лише через адмінресурс і підкуп виборців, а ще й через мажоритарну систему відносної більшості. Опозиційні кандидати розтягнуть між собою голоси, і янучарам для перемоги не треба багато набирати. Так, як було 1 травня в Локачинському районі Волині, де виграв литвинівець, набравши 35% голосів, тоді як 4 кандидати від "Батьківщини", Свободи, УНП, УРП "Собор" вчотирьох набрали 65%.
3. Опозиція загадто імпотентна (за винятком Свободи і то в основному в Галичині), щоб проконтролювати чесніть виборів.
4. Частина яйценюків, кличків, юльків, які пройдуть за партійними списками, обов"язково стануть тушками.

Для порівняння - дані виборів 2002 року. Той режим був значно слабшим. Опозиція була на підйомі, сильна, мала потужні структури й купу людей, готових вмерти за ідею, тушок були одиниці, а ще опозиція була об’єднаною і дуже часто виставляла в одномандатних округах єдиного кандидата (за винятком комуністів, але вони ніде серйозно не відтягували голосів в інших, бо там, де рейтинг мали комуняки, інші опозиціонери його не мали). Тоді кучмісти взяли за партійними списками лише 54 місця, тушки були нечисельні, в багатьох одномандатних окугах перемогли опозиціонери, але все одно кучмісти отримали більшість.

Ось так тоді проголосував народ в багатомандатному пропорційному окрузі:

Наша Україна - 23,57% 70 мандатів
КПУ - 19,98% 59 мандатів
За Єдину Україну! - 11,77% 35 мандатів
БЮТ - 7,26% 22 мандати
СПУ - 6,87% 20 мандатів
СДПУ (о) - 6,27% 19 мандатів

Але з врахуванням мажоритарки За ЄдУ отримала 175 мандатів, СДПУ(о) - 31, а ще до них приєдналося 10 позафракційних одномандатників, 7 несунів, 2 коміка і 1 социк. І стало їх 226.

Зараз же влада - сильніша, опозиція - слабша, роздрібленіша й продажніша, люди - розчарованіші, тож на підрив авторитету режиму ще треба працювати і працювати. От коли він стане як в Галичині, ніякий адмінресурс йому вже не допоможе.

blogs.korrespondent.net

Интересная статья? Поделись ей с другими:
Обсудить на форуме (0 комментариев).

Комментарии  

 
#3 Sergey Tolstopyatov 22.10.2014 15:14
Мене турбує дуже висока смертність і інвалідність українців від інсульту, який щорічно з"являється у 120.000 чоловік. Чому партії, блоки та фракції не бажають турбуватися про народ, над яким знущається МЗ України? Новітню програма про боротьбу з інсультом, яка має позитивні відгуки від НАМН УКраїни нагло блокують безнаказно чиновники МЗ УКраїни. Хто наведе лад в цьму питанні?
Цитировать
 
 
#2 дщр 20.02.2014 19:25
янукович тебя ждёт смертноя казнь, ты аморальный УРОД!!!!!!!!!!! !!!
Цитировать
 
 
#1 НЮСЯ 31.10.2013 08:27
А ТАКЖЕ БЕЗ ТИМОШЕНКО, КУЧМЫ, ЮЩЕНКО, АХМЕТОВА, КОЛОМОЙСКОГО, ФИРТАША И Т.Д.
Цитировать
 

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить

998370322.jpg
А судьи кто?
 
Парад вышиванок как символ национального поражения

Среди партнеров конкурса вышиванок, в котором поучаствовал кобелек из Ровного, - ВО «Свобода»...

Станиславский отдыхает, или Рецензия на игру актера Петра Мелника

В зале театра г. Ирпеня перед началом спектакля в августе нынешнего года было непривычно многолюдно. В фойе толпились люди, а зал был почти заполнен зрителями. Еще бы – в тот день на сцене ирпенского театра выступал мэтр, звезда местной сцены – Петр Владимирович Мелник.

 
Карп-сосун и золотые яйца Курченко

Всю неделю страна восхищалась смелостью, с которой президент Янукович клал на Путина, и предвкушала, какого веса рыбу вот-вот поймает Виктор Федорович, чтобы окончательно хлопнуть дверью по утертому носу агрессивного кремлевского карлы. Однако глава Украинского государства решил не участвовать в навязываемой ему Путиным гонке физических упражнений: Янукович еще смолоду привык побеждать противников исключительно за счет интеллекта, а если кто-то не понял, то сразу в морду.

 
Наш флот знают и уважают во всем мире, — Янукович выдал перл о морском могуществе Украины

Президент Украины Виктор Янукович в последние дни искренне радует украинцев адекватным восприятием реальности. Вот и сегодня, выступая на праздновании Дня Военно-Морского Флота Российской Федерации и Дня флота Украины в Севастополе он дал благодарным согражданам пищу для размышлений.