Google+


Лотерейний ринок України монополізують три приватні фірми

Новий закон «Про державні лотереї в Україні» закріпив ринок за трьома операторами. Про це пише Анна Уляницька в «Бізнесі».

Стаття 6 цього закону, авторами якого є Юрій Полунєєв (БЮТ) і Віктор Корж (ПР), передбачає, що оператор лотерей повинен мати досвід роботи на лотерейному ринку України не менше 10 років. При цьому, вказане обмеження не поширюється на державні банки.

Такий досвід роботи на лотерейному ринку мають всього три компанії – «М.С.Л.», «Патріот» та «Українська національна лотерея».

Державний банк Ощадбанк хоч і має ліцензія на організацію лотерей, сам цією діяльністю вже давно не займається.

При цьому в законі вказується, що статус оператора лотерей компанія отримує безстроково з моменту видачі ліцензії. Видача ліцензії здійснюється на безоплатній основі.

Компанія «М.С.Л.» входить до російської «Альфа-групп», підконтрольної російському мільярдерові Михайлу Фрідману.

Компанія «Патріот», відповідно до даних Агентства з розвитку інфраструктури фондового ринку України, належить кіпрській Cehriba Investments Limited. Кому належить кіпрська компанія достеменно не відомо. За неофіційними даними , її пов’язують з російською Ritzio Entertainment Group, яка належить російському бізнесмену Олегу Бойку.

«Українська національна лотерея» також є компанією зі 100%-вими іноземними інвестиціями. Кому вона належить, також достеменно не відомо. Різні ЗМІ кілька років підряд пов’язували її з голландською компанією National Lotery Holding.

Об’єм реалізації лотерейних білетів торік збільшився майже у 2,5 рази – до 4,1 млрд грн.

Лідером ринку залишається компанія «М.С.Л.». Торік її доходи збільшилися у 1,5 рази – до 2,1 млрд грн. У свою чергу дохід «Патріота» у 2012 році склав 1,7 млрд грн, «Української національної лотереї» – 280 млн грн.

Строк дії ліцензій усіх операторів лотерей закінчується у лютому-березні цього року. Всі вони отримали ліцензії майже одночасно ще у 2001 році строком на 12 років.

З 2005 року діяв закон, який передбачав заборону на видачу ліцензій компаніям до прийняття базового закону, що регулює лотерейну діяльність. 6 вересня 2012 року був прийнятий закон «Про державні лотереї в Україні».

Варто зазначити, що після заборони азартних ігор в Україні у липні 2009 року, єдиним дозволеним видом ігорного бізнесу залишаються лотереї.

Add to Bookmarks

Источник

Интересная статья? Поделись ей с другими:
Обсудить на форуме (0 комментариев).

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить

450x606.jpg
А судьи кто?
 
Парад вышиванок как символ национального поражения

Среди партнеров конкурса вышиванок, в котором поучаствовал кобелек из Ровного, - ВО «Свобода»...

Станиславский отдыхает, или Рецензия на игру актера Петра Мелника

В зале театра г. Ирпеня перед началом спектакля в августе нынешнего года было непривычно многолюдно. В фойе толпились люди, а зал был почти заполнен зрителями. Еще бы – в тот день на сцене ирпенского театра выступал мэтр, звезда местной сцены – Петр Владимирович Мелник.

 
Карп-сосун и золотые яйца Курченко

Всю неделю страна восхищалась смелостью, с которой президент Янукович клал на Путина, и предвкушала, какого веса рыбу вот-вот поймает Виктор Федорович, чтобы окончательно хлопнуть дверью по утертому носу агрессивного кремлевского карлы. Однако глава Украинского государства решил не участвовать в навязываемой ему Путиным гонке физических упражнений: Янукович еще смолоду привык побеждать противников исключительно за счет интеллекта, а если кто-то не понял, то сразу в морду.

 
Наш флот знают и уважают во всем мире, — Янукович выдал перл о морском могуществе Украины

Президент Украины Виктор Янукович в последние дни искренне радует украинцев адекватным восприятием реальности. Вот и сегодня, выступая на праздновании Дня Военно-Морского Флота Российской Федерации и Дня флота Украины в Севастополе он дал благодарным согражданам пищу для размышлений.